По повод светски ден на здравата храна,а под мотото “Здрава храна-здрава иднина”

🍏🍅🍊🍇По повод светски ден на здравата храна,а под мотото “Здрава храна-здрава иднина” во нашето централно училиште во Карбинци  и во подрачните училишта се реализираа низа  активности како што се: подготовка, презентација и дегустација на здрав оброк, подготовка на туршија, подготовка на смути како здрав напиток, искажување на пораки за здрава храна  итн.Учениците имаа задача дома да го подготват својот омилен здрав оброк, а во улилиштето истиот го презентираа и дегустираа.Целта на овој настан е да се подигне свеста за што поголема  конзумација на здрава храна и нејзиното значење за здрав живот.🎉🍏🍅🍊