Дабар 2022 заврши! 

На овој натпревар, учествуваа точно 16909 ученици од Македонија, натпреварот го поддржаа 165 училишта меѓу кои беше и нашето Основно Училиште Страшо Пинџур-Карбинци. Со најдобри резултати од нашето училиште се стекнаа учениците: Лазар Трајанов VII-1 одд. вкупно 75 поени. Стефан Стоилков VIII-1 одд. вкупно 70 поени. Михаил Велинов VII-2 одд. вкупоно 70 поени. Под менторство на наставничката по Информатика Мартина Горгиева! Честитки за сите учесници!