Под мотото #вистинскитеѕвездисмение

Под мотото #вистинскитеѕвездисмение ученички од 7, 8 и 9 со наставничката Јулијана Поповски одделение денес реализираа кампања на социјалните медиуми со цел подигнување на свесноста за стандардите за (не)убавина кои медиумите ги поставуваат пред девојчињата.

Активностите се реализираа во рамки на проектот Медиумска писменост во ерата на вештачка интелегенција со поддршка на наставничката Силвана Ј Бинова и ќе бидат пример на успешна приказна во рамките на овој проект.