ВЕСЕЛО и НАУЧНО во нашето училиште денес одбележавме Ноември – Месец на науката

✅Промоција на проектот Од текстилен отпад до нов производ #ФИТР

✅ Презентација на активности во рамки на иницијативата Да го претвориме отпадот во образовни ресурси #waste2wonder, #23backtoschool

✅Експерименти – електрицитет, оптичка илузија, топлинска рамнотежа, боење на цветови…

✅Модели и макети – вулкан, географски мапи… 

Честитки за сите ученици и нивните наставници!