ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

По повод 5 ти Март – Патрониот празник на нашето училиште ООУ „Страшо Пинџур“-Карбинци

беше распишан Литературен конкурс на слободна тема, во две категории:   – Ученици од одделенска настава од III – V одделение и    – Ученици од предметна настава од VI…

Прочитај повеќе
0 Comments

Под мотото ,,Раната детекција спасува живот”, Црвен крст на РСМ

 Општинска организација Штип од 01 – 08 март ја одбележа Неделата на борба против ракот. Под менторство на д-р Мики Бурев одржавме едукативна сесија за клучното значење на превенцијата и…

Прочитај повеќе
0 Comments

ПОУ ,,Страшо Пинџур ” – Таринци е целосно реконструирано

ПОУ ,,Страшо Пинџур ” – Таринци е целосно реконструирано, изградено и опремено со нов училишен инвентар. Децата и наставниците ќе имаат достоинствени услови за престој и воспитно-образовен процес.

Прочитај повеќе
0 Comments

“Медиумска писменост во ерата на вештачка интелигенција“

Во ера во која информациите течат побрзо и пошироко од било кога досега, разликување на фактите од фикцијата е главна вештина.„TruthTech: Медиумска писменост во ерата на вештачката интелигенција“ („ML in…

Прочитај повеќе
0 Comments

Недела на информатиката

Во периодот од 05.02.2024 до 09.02.2024 во нашето училиште Страшо Пинџур-Карбинци се спроведоа неколку активности за одбележување на Неделата на информатиката и тоа: Активност 1 – “Кражба на податоци на…

Прочитај повеќе
0 Comments

Дабар  2023!

Дабар кој е интернационален предизвик, наменет за ученици од основните и средните училишта и има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави,…

Прочитај повеќе
0 Comments

ВЕСЕЛО и НАУЧНО во нашето училиште денес одбележавме Ноември – Месец на науката

✅Промоција на проектот Од текстилен отпад до нов производ #ФИТР ✅ Презентација на активности во рамки на иницијативата Да го претвориме отпадот во образовни ресурси #waste2wonder, #23backtoschool ✅Експерименти – електрицитет,…

Прочитај повеќе
0 Comments

Борба против зависности (дрога, алкохол и цигари) под мотото „Информирај се и донеси одлука!“

Во традиционалниот календар на Црвен крст, ноември, меѓудругото е месец на борба против зависности (дрога, алкохол и цигари) под мотото „Информирај се и донеси одлука!“. За таа цел, врсничкиот едукатор…

Прочитај повеќе
0 Comments