ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

На државниот натпревар по англиски јазик GB, кој се одржа на 18.05.2024 година во ООУ ,,Кирил Пејчиновиќ” во Скопје

На државниот натпревар по англиски јазик 🇬🇧, кој се одржа на 18.05.2024 година во ООУ ,,Кирил Пејчиновиќ” во Скопје , нашата ученичка ја освои следната награда 👇 Јована Богдански од…

Прочитај повеќе
0 Comments

Националната установа – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип , по повод 24 Мај

Националната установа – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип , по повод 24 Мај – Ден на сесловенските просветители Св. Браќа Кирил и Методиј, распиша награден конкурс за „Најубава изработена…

Прочитај повеќе
0 Comments

Нашето училиште се вклучи во големата GENERALKA WEEKEND акција

10 локации беа исчистени од страна на нашите ученици кои чистеа заедно со родителите, наставниците, вработените во локалната самоуправа и вработените во ЈП Плачковица. Ваквите активности ќе продолжат и во…

Прочитај повеќе
0 Comments

Под мотото #вистинскитеѕвездисмение

Под мотото #вистинскитеѕвездисмение ученички од 7, 8 и 9 со наставничката Јулијана Поповски одделение денес реализираа кампања на социјалните медиуми со цел подигнување на свесноста за стандардите за (не)убавина кои…

Прочитај повеќе
0 Comments

Тимот за Мултиетничка интеграција од нашето училиште учествуваше на Велигденски базар

На 26.04.2024г.Тимот за Мултиетничка интеграција од нашето училиште учествуваше на Велигденски базар организиран од страна на училиштето О.О.У Димитар Влахов- Штип со разновидни изработкии изложени на индивидуален штанд

Прочитај повеќе
0 Comments