ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

По повод патрониот празник на училиштето се одржаа низа едукативни и културолошки активности

По повод патрониот празник на училиштето се одржаа низа едукативни и културолошки активности: 📜Литературен конкурс и литературно читање на најдобрите творби; 🎭Пригодна приредба со разновидни точки( мјузикл на германски јазик,…

Прочитај повеќе
0 Comments

По повод 5 ти Март – Патрониот празник на нашето училиште ООУ „Страшо Пинџур“-Карбинци

беше распишан Литературен конкурс на слободна тема, во две категории:   – Ученици од одделенска настава од III – V одделение и    – Ученици од предметна настава од VI…

Прочитај повеќе
0 Comments

Под мотото ,,Раната детекција спасува живот”, Црвен крст на РСМ

 Општинска организација Штип од 01 – 08 март ја одбележа Неделата на борба против ракот. Под менторство на д-р Мики Бурев одржавме едукативна сесија за клучното значење на превенцијата и…

Прочитај повеќе
0 Comments