ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

ПОУ ,,Страшо Пинџур ” – Таринци е целосно реконструирано

ПОУ ,,Страшо Пинџур ” – Таринци е целосно реконструирано, изградено и опремено со нов училишен инвентар. Децата и наставниците ќе имаат достоинствени услови за престој и воспитно-образовен процес.

Прочитај повеќе
0 Comments

“Медиумска писменост во ерата на вештачка интелигенција“

Во ера во која информациите течат побрзо и пошироко од било кога досега, разликување на фактите од фикцијата е главна вештина.„TruthTech: Медиумска писменост во ерата на вештачката интелигенција“ („ML in…

Прочитај повеќе
0 Comments

Недела на информатиката

Во периодот од 05.02.2024 до 09.02.2024 во нашето училиште Страшо Пинџур-Карбинци се спроведоа неколку активности за одбележување на Неделата на информатиката и тоа: Активност 1 – “Кражба на податоци на…

Прочитај повеќе
0 Comments