ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

ООУ„Страшо Пинџур“ Карбинци

Дабар  2023!

Дабар кој е интернационален предизвик, наменет за ученици од основните и средните училишта и има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави,…

Прочитај повеќе
0 Comments

ВЕСЕЛО и НАУЧНО во нашето училиште денес одбележавме Ноември – Месец на науката

✅Промоција на проектот Од текстилен отпад до нов производ #ФИТР ✅ Презентација на активности во рамки на иницијативата Да го претвориме отпадот во образовни ресурси #waste2wonder, #23backtoschool ✅Експерименти – електрицитет,…

Прочитај повеќе
0 Comments

Борба против зависности (дрога, алкохол и цигари) под мотото „Информирај се и донеси одлука!“

Во традиционалниот календар на Црвен крст, ноември, меѓудругото е месец на борба против зависности (дрога, алкохол и цигари) под мотото „Информирај се и донеси одлука!“. За таа цел, врсничкиот едукатор…

Прочитај повеќе
0 Comments

По повод светски ден на здравата храна,а под мотото “Здрава храна-здрава иднина”

🍏🍅🍊🍇По повод светски ден на здравата храна,а под мотото “Здрава храна-здрава иднина” во нашето централно училиште во Карбинци  и во подрачните училишта се реализираа низа  активности како што се: подготовка,…

Прочитај повеќе
0 Comments